Blog

 

jezelf blijvenSocial Media is Sociaal.

Ik herhaal het maar, want toch lijken mensen vaak de sociale kant van deze media te vergeten. Soms doen ze zich anders voor omdat ze het gevoel hebben dat dit van hen verwacht wordt. En hoewel je jezelf altijd aan een situatie of gelegenheid dient aan te passen moet je toch dicht bij jezelf blijven.

Broodje pindakaas berichten

Bij Twitter of Facebook workshops hoor ik vaak van kandidaten dat ze zich irriteren aan de berichten van anderen die gaan over hun kinderen, wandelen met de hond of dat lekkere broodje pindakaas.

Social Media vergelijken met een netwerkbijeenkomst

Maar vergelijk nou sociale media met een sociale bijeenkomst als een netwerkbijeenkomst. Je kent iemand in eerste instantie niet. Je stelt jezelf voor (profiel info) en je vertelt aan elkaar welk beroep je hebt. Als er een klik ontstaat, dan gaat het gesprek altijd ergens over iets persoonlijks. Mensen willen weten wie je bent, waar je voor staat en of jullie overeenkomsten hebben. Iemand die alleen heel zakelijk praat zal eerder gezien worden als niet-sociaal en onbereikbaar. Dus, ook als je je irriteert aan de persoonlijke berichten, je maakt jezelf er vast ook schuldig aan én belangrijker, het is een belangrijk aspect van het netwerken.