Blog

Wij hebben een oproep geplaatst aan ZZP-ers en MKB-ers om een enquête in te vullen. Hieronder vind je de tussenstand. Heb jij hem al ingevuld?

 

Langer dan 5 jaar ondernemer

Interessant om te zien dat tot nu toe er geen newbies bij zitten. Wij zijn ook heel erg benieuwd naar hun ervaringen. En wat ook leuk is om te zien dat wel 90% van de ZZP-ers en MKB-ers al langer dan 5 jaar ondernemer zijn!

 

Prijzen van websites verschillen nu eenmaal

Het is lastig te zeggen wat een website kost omdat het natuurlijk afhangt van je wensen. Onze websites zijn gemiddeld 400 euro. Wij zien aanbieders met slimme marketingtrucs die een ogenschijnlijk laag (maand)bedrag vragen. Helaas zitten daar ook vaak veel beperkingen aan en ben je vaak, na verloop van tijd, duurder uit. In één van onze volgende blogs geven we tips en adviezen hoe je zelf kunt controleren of je wel goed af bent bij jouw aanbieder of bij een potentiële aanbieder. Durf vragen te stellen en weet wat je moet vragen. 

 

En klaar is Kees

Wel 70% van de deelnemers gaf aan dat hun website 1-3 weken duurde voordat het online ging. Wij vinden dat het best snel, maar niet onmogelijk. We doen nu ook geen diepte onderzoek, want anders hadden we je wel kunnen vertellen hoe groot deze websites waren en of men hier juist meer voor moest betalen of dat het een goedkopere aanbieder was of een buurjongen. Daarbij komt dat als de klant het goed voorbereid je ook daadwerkelijk sneller klaar bent. Wij vragen de klant altijd om zélf teksten en afbeeldingen aan te bieden. Dat scheelt ons tijd en hen geld. Natuurlijk kun je het allemaal door ons laten doen, maar dat kost wat extra's. Logisch!

 

Verklap nooit je leeftijd

Okay okay, voor een website geldt dat niet. Wij mogen best vragen hoe oud jouw website is :-)

Wij zullen het niet verklappen (....oops...toch wel! Zie onder)

 

Is het nu wel of niet mobiel vriendelijk?

Tja, dat is vaak voor mensen onduidelijk. Want, wat verstaan wij onder 'mobiel vriendelijk'? Hier wordt bedoeld dat jouw site 'reageert' (responsive) op het apparaat wat de website toont: een pc monitor, tablet, smart phone, etc. Een Responsive website past zich aan aan de grootte van het scherm. Het menu wordt aangepast en blijft goedleesbaar zonder te hoeven pinchen. Wil je weten of jouw site mobiel vriendelijk is? Controleer het hier.

Niet tevreden?

Een klein aantal respondenten gaven aan niet tevreden te zijn met hun website. De redenen lopen uiteen van een gehackte website naar een verouderde. Eén persoon gaf aan advies te willen. Die kunnen wij uiteraard geven, maar omdat de enquête anoniem is weten wij niet wie deze persoon is. Graag even melden via FB of e-mail.

Op de overige klachten, zoals het niet zelf kunnen bijwerken en een blog die niet gekoppeld is, komen we in onze volgende blogs op terug.

 

Heb je onze enquête ingevuld?

Zo niet, dan nodigen wij jou graag uit om hem als nog in te vullen. We zijn benieuwd of bovenstaande statistieken veranderen of gelijk blijven.